Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Babcsán Projekt ( HUN )

Csavargőzös színpad - július 18. csütörtök 17:00

Műfajokon átívelő muzsika, magyar költők verseivel, népzenei hatássokkal gazdagon fűszerezett, saját kompozíciókkal. A koncert ideje alatt a hallgató találkozhat egyszerűbb, fülbemászó melódiákkal, dinamikus ritmusokkal és érzelmes szólókkal, melyeknek hangulatát legtöbb esetben a Magyar irodalom ismertebb és kevésbé ismert versei által meghatározott atmoszféra determinálja.


A programon felcsendülő szövegek József Attila, Juhász Gyula, Weöres Sándor és más magyar költők művei, melyek karaktere nagyban meghatározza a zene folyamatát. A költemények mondanivalója, az azokat jellemző szófüzérek, melyek a magyar kultúra gyöngyszemei, szervesen épülnek a koncert zenei anyagába, kiegészülve a magyar folklórból merített szövegrészletekkel.


Célunk, hogy a jelen kor, rendkívül változatos zenei kavalkádjába egy újabb színt hozzunk, nagy hangsúlyt fektetve nyelvi és zenei kultúránk értékeinek közvetítésére, mindezt közérthető formában, egy fiatalos, lendületes, műfajokon átívelő koncertműsor keretein belül.


Partnereink