Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

DzsinnKalaDzsi ( INT )

Nagy Kultúrsátor - július 19. péntek 11:00
Nagy Kultúrsátor - július 20. szombat 11:00
Nagy Kultúrsátor - július 16. kedd 11:00

A DzsinnKalaDzsi egy budapesti székhelyű, nemzetközi világzenei együttes. 2014 novemberében alakult, magyar, mongol és orosz tagokkal. Különleges, európában egyedülálló zenekarként hivatkoznak ránk. Tapasztalataink szerint exkluzívitásunk és zenénk kellemes és emlékezetes színfoltja minden eseménynek ahol megjelenünk.

Fúziós világzenét játszunk, hangszereink a világ összes kontinensét reprezentálják: szitár, tovsuur, doromb, pánsíp, gitár, hegedű, dohola, djembe, darbuka, bongo, cajon, didgeridoo. Zenénkben saját kompozíciók mellett játszunk magyar, mongol, kínai, kazah és más népdalokat is, helyenként autentikus, néhol pedig modern felfogásban.

Sikeres franciaországi, olaszországi és erdélyi szereplés után vagyunk. Elmondhatjuk, hogy zenénk különlegessége és könnyű befogadhatósága miatt minden korosztály képviselteti magát a koncertjeinken és kellemes élményekkel távoznak. A helyi újság főcímlapjára kerültünk, a francia helyi TV által készített rövidfilmet pedig itt lehet megtekinteni:

http://www.couleurcantal.tv/videos/culture/hautes-terres-2017-dszinnkaldszi

A zenekar szeret segíteni és vállal jótékonysági fellépéseket. Jellemző ránk a különböző stílusokban játszó és kultúrákból érkező zenészekkel való "fúzionálás". Támogatjuk a fiatalok zenei képzését olyan eseményeken mint pl. a Gyüttment Fesztivál, a Babel Sound Fesztivál, vagy a Mediawave. Saját termünkben hangszeres workshopokat és ismeretterjesztő műsorokat tartunk. A zenét gasztronómával, testmozgással összekötő családi programjaink vannak, illetve egy különböző kultúrák népdalain alapuló mesejátékon dolgozunk, melynek első bemutatása 2018 nyarán várható.

 

Mottónk: “Bennünk emberekben sokkal több közös dolog van, mint amennyi különbözőség. Ha a zenében megférnek egymás mellett harmóniában különböző népek, kultúrák hangjai, ritmusai, akkor mi emberek is meg tudjuk ezt tenni. A zene az univerzális nyelv.”

Világzenei Utazás-Ifjúsági Zenei Ismeretterjesztő Műsor:

A Világzenei utazás egy interaktív ifjúsági népzenei műsor, amely magyar népdalokon és különböző egzotikus tájak népdalain keresztül mutat rá a zenei összefüggésekre és a hangszerek kialakulásának történetére.

Mivel ezek a világ összes lakott kontinensét képviselik, van olyan köztük, ami kevésbé ismert Európában és igen érdekes. Megtalálható például: a szitár, a mongol, a tobsuur, cajon, a didgeridoo, a pánsíp, a doromb, a dohola, a bongo, a darbuka, a djembe, a gitár, az andalúz, a lant és a hegedű.  Mongol származású énekesünk Qingele, tuvai felhang énekléssel és torokénekléssel teszi igazán különlegessé az előadást. A műsor célja a hangszerek bemutatása 5 különböző népdal előadásán keresztül, továbbá szerepük bemutatása a hangszerelésben, és abban a kultúrában ahonnan származnak. A közönség interaktív módon bevonható, közös énekléssel, tapsolással, illetve a hangszerekkel közelebbről is meg lehet ismerkedni. Opcióként háttérvetítés is rendelkezésre áll, melyben a dalokhoz kapcsolódó tájak és életképek jelennek meg.

 


Partnereink