Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/babelsou/fesztival2019.babelsound.hu/lib/phpMailer/PHPMailerAutoload.php on line 45
Babel Sound 2019

Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Giovanni Seneca & Fugato Orchestra ( INT )

Nagyszínpad - július 19. péntek 19:30

Giovanni Seneca 1967-ben született Nápolyban. 1988-ban végzett a Pesaro-i "Rossini" konzervatóriumban kitűnő minősítéssel. 1989-ben Párizsba költözött, ahol az "École Normale de Musique" és a "Ravel" konzervatóriumban klasszikus gitárra, zeneelemzésre és hangszerelésre szakosodott. Párizsban töltött ideje alatt zenét szerzett és koncertezett, mindig igyekezett különböző zenei nyelveken megszólalni. 1993-ban visszament a Marche-ba és elsősorban több kamarazenekarnak és zenekarnak írt zenét, fel is lépett velük, de filmekhez és több színpadi darabhoz is írt zenét olyan jól ismert olasz színészek számára, mint például Valeria Moriconi, Maddalena Crippa, David Riondino, Neri Marcorè, Lunetta Savino. Giovanni Seneca szólóban és együttesével is koncertezik saját alkotásaival, de szólista előadóként kamarazenekarokkal is játszik.

A hibrid zene hazai kulcszenekara, a Fugato Orchestra egységgé formálja a sokszínűséget. Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes zenéjében a különböző műfajok lényegi energiái egyesülnek. Művészi és könnyed, hagyománytisztelő és innovatív, értelmes és érzelmes – hibrid zene. Ez a Fugato Orchestra.

A zenekar tagjai egykori budapesti zeneakadémisták valamint képzett jazz-muzsikusok. A 14 tagú csapat vezetője és zeneszerzője: Alpár Balázs (billentyűk).

A fugato elnevezés nem csak a régizenéhez való vonzódásukat fejezi ki, de a darabok gondos megszerkesztettségére, kidolgozottságára is utal. A háromszoros Fringe-közönségdíjas zenekar a hazai fesztiválok és koncerthelyszínek – többek között Müpa, Városmajori Szabadtéri Színpad – rendszeres fellépője, több műsorukat külföldön is sikerrel mutatták be. Rendszeresen koncerteznek Tompos Kátyával és Tátrai Tiborral, korábban Harcsa Veronikával, Herczku Ágival és Nikola Parovval is dolgoztak.

A Müpa zenei pályázatának győzteseként Alpár Balázs készítette el a Fugato közreműködésével az intézmény hang-arculatát (szignál, koncertbehívók, reklámzenék), emellett az együtteshez számos színházi- és filmzene is köthető.


Partnereink