Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/babelsou/fesztival2019.babelsound.hu/lib/phpMailer/PHPMailerAutoload.php on line 45
Babel Sound 2019

Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Iparkutya ( HUN )

Babel Camp Romkocsma - július 18. csütörtök 22:30

A 2010-ben alakult Iparkutya friss név a magyar zenei palettán, tagjai azonban már több éve ismerik egymást a világzenei undergroundból, sokan közülük együtt is zenéltek a Club Era zenekarban.

A zenekar egyszerre táplálkozik ősi ritmusokból, modern gondolatokból, népzenéből és műzenéből. A balkáni, ausztrál, közel-keleti és egyéb népi dallamok mellett végig jelen van a jellegzetesen magyar, tüzes habitus – ezért is aposztrofálják muzsikájukat „csűrdöngölős világzenének”. Nincs két egyforma koncert: az Iparkutya instrumentális, improvizációval átszőtt, sodró lendületű fellépései mindig az adott szituációhoz alkalmazkodnak, talán ezért lehetséges az, hogy bármilyen hallgatóságot képesek lenyűgözni legyen szó akár klubkoncertről, utcafesztiválról vagy teltházas koncertteremről.

Zsenge kora ellenére az Iparkutya már így is fényes sikereket tudhat a háta mögött: a magyar klub- és fesztiválszínpadok mellett számos külföldi helyszínre is eljutott, többek közt Franciaország, Spanyolország, Szlovákia, Csehország és Baszkföld közönségét is megtáncoltatta.


Főbb fellépések: 

Circulo de Bellas Artes, Madrid (ESP)
Haizetara Street Festival, Amorebieta Etxano (EUT) 
Satellit Café, Paris (FR) 
Babel Sound, Balatonboglár (H) 
Művészetek Völgye, Monostorapáti (H) 
Dürer Kert, Budapest (H) 
Beseda i Bigbitu Festival, Tasov (CZ) 
Urban[t]est Festival, Presov (SK)

Zenekar tagok:

Balogh Balázs - szaxofon
Nemes Janó - szaxofon
Tőgyi Balázs - gitár
Zeitler Ádám - tapan
Sziklai Tamás – basszusgitár
Latorczai Balázs - didgeridoo


Partnereink