Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/babelsou/fesztival2019.babelsound.hu/lib/phpMailer/PHPMailerAutoload.php on line 45
Babel Sound 2019

Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Sangumit ( ITA )

Nagy Kultúrsátor - július 16. kedd 14:00

A múltból fennmaradt zene képes újra és újra friss formát ölteni – hosszú évtizedeken át generációk adják tovább zenei hagyományaikat, így gondoskodva arról, hogy az teljesen kortárssá váljon. Ez a szellem jellemzi leginkább a Sangumit művészetét.

A Sangumit egy Cataniában (Szicília, Olaszország) alapított zenei projekt, amely a legkülönbözőbb műfajokból merít ihletet. A tarantella, strina (Calabria-i népzene) és szerenád motívumai alkotják koncertjeik fő vonalát, amely varázslatos zenei egyveleget teremt a perzsai és szicíliai zenei hagyományokkal.

A Sangumit koncertjein használt hangszerek teljesen akusztikusak: dél-olasz dudák és dobok, calabriai „battente” gitárok és megannyi más, különleges hangszer, amelyek hozzájárulnak a zenekar sokrétű repertoárjnak teljességéhez.


Partnereink