Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Santa Diver ( HUN )

Pince Jazz Klub - július 16. kedd 00:00

Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző. A trió harmadik tagja Szegő Dávid, aki 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg.  Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Második lemezük, a „Santa Diver” 2013 májusában jelent meg a NarRator Records gondozásában.

Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Előéletéhez tartozik klasszikus zenei képzettsége, valamint esztétika és filozófia tanulmányok az ELTE bölcsészkarán. Többek között a következő zenészekkel zenélt, projektekben dolgozott: Mediawave/HunD Link Projekt, Nagy János/Free Style Chamber Orchestra, Free Style Sextet, Párniczky András/Nigun, Márkus Tibor/Equinox Quartet, Lantos Zoltán, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Erik Truffaz, Márkos Albert, Alexander Balanescu, Ágnes, Tereskova, TÁP Színház, Új Színház, Csiky Gergely Színház, Special Providence, Valerie June (US), Trio 1724 (H-Pl-A), Varga János Project.

Saját trióját, a Santa Divert 2006-ban alapította, koncertezett többek között: Chelsea Music Festival (NYC),  Debreceni Jazz Napok, Ördögkatlan Fesztivál, az International Jazz Day (MüPa), a  CAFe Budapest (MüPa), a BMC – Opus Jazz Club, az A38, Mediawave,   Hídünnep, a bécsi Ost-klub, Veronica’s Tales Jazz Festival (SLO), Francia Intézet, a Budapest Mol Jazz Fesztivál, a Művészetek Palotájában rendezett Jazz Showcase, a Brüsszeli és Párizsi Magyar Kulturális Intézetek, és a Collegium Hungaricum által szervezett Gráci Magyar Napok színpadjain. A Trafóban és az A38-on több alkalommal is fellépett szóló produkciójával.

Szesztay Dávid számos zenekarban játszik több különböző hangszeren (zongora, gitár, basszusgitár). A kilencvenes évek végén alakult Kamu zenekar alapító tagja, mellyel rendszeres szereplői voltak a budapesti klubéletnek és számos fesztiválnak, és játszik a hazai jazz-élet több meghatározó alakját is felvonultató Budbudas zenekarban. 2005-ben hozta létre trióját, a Dav triót, 2011-ben a Novaruptát, játszik Rutkai Bori zenekarában, a Specko Jednóban.

Mindemellett színházi előadásokhoz és filmekhez is komponál zenét: számtalan rövid, illetve animációs film és reklám elkészítésében vett részt, 2008-ban zenét írt az első filmes Pater Sparrow: Egy c. filmjéhez, valamint társszerzőként részt vett Fazakas Péter: Para c. filmzenéjének munkálataiban is. Láng Annamária és Nagy Fruzsina, SYD című zenés produkciójában a Dav tagjaival együtt zenélték végig az előadásokat.  A Pont Műhely színházi társulat tagjaként a Mu színházban és egyéb színházakban is rendszeres alkotó, fellépő. (portfóliója megtekinthető itt: http://www.szdstudio.blogspot.com/)

Szegő Dávid a kortárs magyar jazzdobosok fiatal generációjának egyik legradikálisabb tagja. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz-dob szakirányán, valamint a  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-dob szakán végezte.

 

 A Santa Diver trión kívül közreműködik Ágoston Béla formációiban (Frió,Kártett,Küntett, Ágoston - Szegő duó), a MonKeys trióban, Kettős Tamás zenekarában, a Bélaműhelyben, a Tanutuvában és több kortárs színházi előadásban a Góbi Társulattal ill. az Andaxínházzal. Az Andaxínház zenészeiként az Ágoston-Szegő duó a legjobb zene díját kapta  a 2012-es Atelier Fesztiválon Nagybányán. Egyre többet nyilvánul meg mint zeneszerző. 


Partnereink