Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Sicily Folk Orchestra ( ITA )

Nagyszínpad - július 17. szerda 19:30

A Sicily Folk Orchestra zenészei saját szerzeményeiket adják elő, amelyeket a Mediterráneum hangzásvilága és a szicíliai népi hagyományok dalai ihlettek. A hagyományos dallamokat modern, kortárs hangszerekkel varázsolják különlegessé és újjá. A Sicily Folk Orchestra (SFO) az Il Tamburo di Aci egyesület projektje, amely az AreaSud, a Darshan és az ItaliaFestival együttműködésével jött létre.

"A Sicily Folk Orchestra nem csak egy zenekar - magyarázza Davide Urso, a zenekar művészeti vezetője, és az Il Tamburo di Aci szövetség elnöke - középpontjában Szicília ritmusai, dalai szerepelnek, amelyeket olyan hagyományos eszközökön szólaltatunk meg, mint a skót duda, a marranzano, a tamburin, a mandolin, a harmonika és a friscalettu. Olyan hangzásvilágot alkotunk, amelybe a modern hangszerek, mint például az elektromos gitár, a nagybőgő, a dobok és fuvolák új színt visznek. Célunk, hogy megőrizzük a szicíliai zenei hagyományokat egy teljesen modern és kortárs kontextusban.”


Partnereink